У Івано-Франківську обговорили логістику надання гуманітарної допомоги ВПО

Відбулося засідання робочої групи з реалізації міжнародного проєкту «Гуманітарна допомога Україні – багатосекторальна гуманітарна допомога в Західній Україні» за участю представників ГО «Громадський центр «Еталон», які є виконавцями проєкту в Івано-Франківській області, представниками Коломийської районної державної адміністрації та  постачальниками товарів і послуг, яких вибрано на тендерній основі.

Були розроблені логістичні маршрути щодо доставки 1750 продуктових наборів та 1750 наборів засобів дитячої і дорослої гігієни, в тому числі дитячого харчування осіб, наборів для менструального здоров’я для внутрішньо переміщених осіб, які знайшли прихисток на території Коломийського району. Обговорювалися також питання доставки опалювальних матеріалів (дров) для 250 осіб з числа ВПО, які живуть в домогосподарствах і стоять на обліку в соціальних центрах.

Проєкт «Гуманітарна допомога Україні – багатосекторальна гуманітарна допомога в Західній Україні» реалізується на Прикарпатті відповідно до Плану гуманітарного реагування України на 2023 рік та Плану реагування України на зимовий період 2023 року. Він спрямований на надання принципової та своєчасної багатогалузевої допомоги з порятунку життя внутрішньо переміщеним особам, непереміщеним особам та репатріантам, забезпечення їхньої безпеки та гідності у двох західноукраїнських областях (Закарпатській та Івано-Франківській).