Підсумки проєкту щодо надання багатосекторальної гуманітарної допомоги

Завершився міжнародний проєкт «Гуманітарна допомога Україні – багатосекторальна гуманітарна допомога в Західній Україні», який за фінансового сприяння Європейського Союзу на Івано-Франківщині реалізував ГО «Громадський центр «Еталон» у співпраці з угорськими партнерами відповідно до Плану гуманітарного реагування України на 2023 рік та Плану реагування України на зимовий період 2023 року. Проєкт спрямований на надання принципової та своєчасної багатогалузевої допомоги з порятунку життя внутрішньо переміщеним особам, непереміщеним особам та репатріантам, забезпечення їхньої безпеки та гідності у двох західноукраїнських областях (Закарпатській та Івано-Франківській).

На Прикарпатті проєктом були охоплені внутрішньо переміщені особи, які знайшли прихисток на території Коломийського, Калуського районів та Тлумацької міської ради. 

У співпраці з Коломийською районною військовою адміністрацією передано в усі 13 громад району для соціально незахищених категорій ВПО 700 наборів продуктів  довготермінового споживання (20 найменувань), який отримали загалом 1750 ВПО. 

У співпраці з Калуською районною військовою адміністрацією 700 родин ВПО забезпечені засобами дитячої і дорослої гігієни та побутовою хімією.

Ще 250 осіб з числа ВПО, які живуть в домогосподарствах і стоять на обліку в соціальних центрах, отримали опалювальні матеріали (до 300 кг дров на родину) і датчики чадного газу у Коломийському районі і Тлумачі, в тому числі 77 осіб, які проживають у шелтері для ВПО у даному населеному пункті.

Під час реалізації проєкту було підписано оновлений Меморандум про співпрацю і партнерство між Коломийською районною державною адміністрацією та Громадською організацією «Громадський центр «Еталон». 

Цю публікацію було підготовлено в рамках виконання завдань міжнародного проєкту HUSKROUA/2301/8.2/02 «Гуманітарна допомога Україні – багатосекторальна гуманітарна допомога в Західній Україні» за фінансової підтримки Європейського Союзу. За його зміст відповідальність несе партнер проекту ГО ГЦ «Еталон» і необов’язково відображає погляди Європейський Союзу.