Постачальників гумдопомоги для ВПО Коломийщини обрали на тендері

Офіційно стартував міжнародний проєкт «Гуманітарна допомога Україні – багатосекторальна гуманітарна допомога в Західній Україні», який реалізує на Прикарпатті ГО «Громадський центр «Еталон» у співпраці з угорськими партнерами та командою БФ «Закарпатський центр розвитку та консультанцій»Едванс» ( м.Берегово) відповідно до Плану гуманітарного реагування України на 2023 рік та Плану реагування України на зимовий період 2023 року. Проєкт спрямований на надання принципової та своєчасної багатогалузевої допомоги з порятунку життя внутрішньо переміщеним особам, непереміщеним особам та репатріантам, забезпечення їхньої безпеки та гідності у двох західноукраїнських областях (Закарпатській та Івано-Франківській).

На Прикарпатті гуманітарною допомогою завдяки цьому проєкту будуть охоплені внутрішньо переміщені особи, які знайшли прихисток на території Коломийського району. По 700 продуктових наборів на сім’ю та 700 наборів засобів дитячої і дорослої гігієни , отримають родини які проживають у центрах для ВПО  та, ще 250 осіб з числа ВПО, які живуть в домогосподарствах і стоять на обліку в соціальних центрах, будуть забезпечені дровами та лвчильниками чадного газу.

1 грудня відбувся тендер серед постачальників послуг і товарів, з якими укладено договори на придбання продуктових наборів, засобів гігієни, дров. До тендерних пропозицій було сім лотів.

Проєкт виконується в рамках Програми транскордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020 роки.