Крафтовикам Прикарпаття розповіли про основні принципи успіху та масштабування бізнесу

Під час навчального курсу, який впроваджується за підтримки програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», підприємці Івано-Франківської громади вивчали та поглиблювали свої знання щодо основних принципів успіху бізнесу, його масштабування, проведення аналізу ринку та конкурентів.

Успіх бізнесу – це поєднання кількох ключових факторів, про які детально розповіла учасникам навчального курсу досвідчена тренерка, докторка економічних наук, експертка ГЦ ГО «Еталон» Олена Зварич. Вона ознайомила присутніх із принципами тайм-менеджменту, популярною методикою SMART, яка допомагає формувати конкретні, вимірні, досяжні, реалістичні цілі.

Зацікавлення у підприємців викликали методи та фішки, які використовуються для ефективного планування роботи, популярні техніки та перелік корисних книг із тайм-менеджменту. Практичні вправи «Колесо життя», «Пиріг часу», «SMART критерії мети» та інші допомогли присутнім зробити оцінку своїх досягнень, визначити цілі на найближчий рік, сформувати мету, краще зрозуміти себе, як реально оцінювати ситуації, об’єктивно планувати справи, ефективно протидіяти викликам та уникати багатьох помилок.

Досягнення успіху в бізнесі потребує комплексного підходу, що включає стратегічне планування, постійний аналіз та адаптацію до змін. Підприємці ознайомилися з 4-ма етапами розвитку стартапів, останній з яких – масштабування, дізналися, що найважливіше при масштабуванні – чітка бізнес-модель і процеси.

Масштабування бізнесу, аналіз ринку і конкурентів – це ключові елементи, які допоможуть залишатися конкурентоспроможними та досягати нових висот.

Два насичені навчальні дні дали сильну мотивацію учасникам курсів розвивати власну справу, не боятися ризикувати і впроваджувати нові ідеї, адже успіх приходить до тих, хто вміє вчасно реагувати на зміни та приймати стратегічні рішення.

Навчальний курс з ведення сімейного бізнесу організований Громадським Центром ГО «Еталон» спільно з Департаментом економічного розвитку, екології та енергозбереження Івано-Франківської міської ради в межах програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту.

EU4Business – ініціатива Європейського Союзу, яка допомагає малим і середнім підприємствам у країнах Східного партнерства. Детальніше: www.eu4business.org.ua

Зміст публікації є виключною відповідальністю Громадського Центру ГО «Еталон» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу, уряду Німеччини та GIZ.