Відбувся перший модуль навчального курсу з ведення сімейного бізнесу

Підприємництво – це захоплюючий та водночас складний шлях, який вимагає не лише бізнесових навичок, але й міцного психологічного фундаменту. Психологічний стан та підготовка підприємця можуть визначити успіх або невдачу в бізнесі.

Саме психологічним аспектам підприємницької діяльності був присвячений перший модуль короткострокового навчального курсу з ведення сімейного бізнесу для підприємців Івано-Франківської міської територіальної громади (виробників крафтової продукції), який стартував 27 травня 2024 року.

Навчальний курс реалізується Громадським Центром ГО «Еталон» у співпраці з Департаментом економічного розвитку, екології та енергозбереження Івано-Франківської міської ради за підтримки програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», завдяки чому навчання повністю безкоштовне для всіх відібраних учасників.

Своїм знаннями та досвідом з підприємцями поділилася досвідчена тренерка Людмила Підлипна, кандидатка психологічних наук, практикуюча психологиня.

Під час навчання учасники дізналися багато цікавого та корисного, адже підприємцям зараз особливо важливо мати сильну самомотивацію та стійкість, щоб подолати будь-які труднощі та продовжувати розвивати свій бізнес.

Протягом 4-х годин відбувалася активна комунікація між учасниками, обговорення болючих тем, виявлення внутрішніх психологічних станів, арт-терапія, використання метафоричних карт, заміна негативних установок на позитивні під час візуалізації, командна робота та багато інших, не менш цікавих активностей. Ці логічно та вдало продумані техніки дали можливість підприємцям підвищити власну резильєнтність, змінити своє відношення до труднощів та розвинути позитивне мислення, впевненість у собі та гнучкість.

Різні техніки для підтримки емоційного балансу та підвищення продуктивності, з якими учасники ознайомилися під час практичних занять, покращили їхні вміння працювати зі стресом, підтримувати позитивний внутрішній діалог, розвивати емоційну стійкість та керувати своїми емоціями.

Загалом, психологічна підготовка відіграє важливу роль в успішному веденні підприємницької діяльності. Розуміння та управління своїм психічним станом, розвиток управлінських навичок та самомотивація допомагають підприємцям стати більш успішними та ефективними в своїй діяльності.

Навчальний курс з ведення сімейного бізнесу організований Громадським Центром ГО «Еталон» в межах програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту. 

 EU4Business – ініціатива Європейського Союзу, яка допомагає малим і середнім підприємствам у країнах Східного партнерства.