Національна платформа МСБ презентувала онлайн калькулятор для проведення М-Тестів

Виконання вимог регуляторних актів потребує часових та грошових витрати бізнесу. Саме заради зменшення таких витрат для допомоги всім зацікавленим у розробці регуляторних актів було створено цей онлайн інструмент.

Але, чи варто звертати увагу на витрати пов’язані з організацією виконання регулювання?

Мабуть, що так, стверджують фахівці Платформи МСБ. Фактично кожна країна ЄС, завдяки програмам зменшення адміністративного навантаження на бізнес, економить по декілька сотень мільйонів євро на рік. А одне рішення по впровадженню касових апаратів в Україні, якби воно було прийняте, могло би коштувати бізнесу понад 30 млрд. грн..

Результати розрахунку стандартних витрат за допомогою калькулятора можуть бути використані при проведенні М-тесту, заповненні його таблиць та визначенні компенсаційних заходів.

Абсолютно новим підходом є визначення за допомогою онлайн – калькулятора корупційних ризиків на самій ранній стадії підготовки проектів регуляторних актів під час проведення М-Тесту або під час відстеження їх результативності з його можливостями щодо перегляду регуляторних актів.

Оцінка корупційних ризиків, які виникають при виконанні вимог регулювання, за допомогою онлайн – калькулятора заповнює прогалини  існуючих антикорупційних експертиз. Така оцінка проводиться просто, швидко, дешево та прозоро самими представниками бізнесу, які є експертами в своїй галузі. Результати оцінки корупційних ризиків обов’язково надходять до розробників регуляторних актів під час консультацій з бізнесом при проведенні М-Тесту, якщо вони використовують калькулятор.

Оскільки оцінка корупційних ризиків адаптована до офіційних  та громадських методик антикорупційної експертизи, то вона може використовуватись у спілкуванні з органами уповноваженими для проведення офіційної антикорупційної експертизи та для громадської експертизи.

Пропонований інструмент успішно використовувався, як представниками органів влади, насамперед, органів місцевого самоврядування, так і громадськістю. Він надає додаткові дієві можливості для впливу на розробку та навіть на прийняття регуляторних актів.

Онлайн –  калькулятор випробуваний в Кропивницькому,  Миколаєві, Чернігові, Івано-Франківську, Сумах, Дніпрі, Краматорську, Києві та пройшов презентації в Державній регуляторній службі для представників органів влади, в громадській раді при ДРСУ та інших.

Нижче — невелика відеоінструкція, яка допоможе розібратися з основними функціями калькулятора.