У Івано-Франківську презентували інтерактивний сервіс «Депутати для громади»

У листопаді 2016 року Громадський центр «Еталон» у партнерстві з ГО «Івано-Франківський ІТ-кластер» за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні розпочав реалізацію проекту «Інтерактивний сервіс «Депутати для громади».

Мета проекту – розробка та впровадження в Івано-Франківську однойменного інтерактивного веб-порталу задля покращення взаємодії громади та НУО з депутатами, моніторингу їх діяльності та полегшення доступу до публічної інформації.

Серед завдань проекту:

  • полегшення доступу до публічної інформації щодо діяльності місцевих депутатів
  • посилення співпраці громади, представників третього сектору та місцевої влади за рахунок консолідації зусиль під час виконання проекту та його підтримки і забезпечення життєдіяльності в майбутньому

В рамках проекту командою фахівців з ІТ компанії «Webmil» створено інтернет-платформу «Депутати для Громади» – www.deputat.if.ua – де розміщено детальну інформацію про депутатів Івано-Франківської міської ради: біографічна довідка, сфера діяльності депутата (членство в комісіях), відвідування сесійних засідань, звіт про витрати коштів з депутатського фонду, час та місце депутатських прийомів, канали комунікації з депутатом та його помічниками тощо.

В проекті використали новітні технології, зокрема, розроблено геоінформаційну систему у складі інтерактивного веб-сервісу для наглядної візуалізації – тепер легко отримати інформацію про депутата на певному окрузі, просто ввівши на карті порталу адресу. В даний час відбувається тестовий запуск цього інтернет-сервісу.

Також розроблено промоційні відеоролики, які транслюватимуться в місцевих ЗМІ та соцмережах, щоб максимально поширити інформацію про сервіс і його можливості для мешканців міста та околиць. І як підсумок виконаної роботи відбудеться презентація порталу та круглий стіл з обговорення ефективної взаємодії мешканців міста та місцевих депутатів.

Команда проекту щиро сподівається, що його реалізація підвищить прозорість та підзвітність діяльності депутатів місцевої ради, їх відповідальність перед виборцями та громадою міста. Також вся інформація, агрегована на веб-сервісі з різних джерел, буде легко доступна для використання засобам масової інформації, що сприятиме розвитку свободи слова. Розміщені дані будуть доступні для моніторингу, аналізу та оцінки всім зацікавленим особам та організаціям, які працюють у дотичних сферах.