На Івано-Франківщині продовжують надавати правову допомогу вимушеним переселенцям

В Україні триває впровадження ініціативи, спрямованої на сприяння правовому захисту громадян, які були змушені покинути окуповані і небезпечні території. Серед інших регіонів така програма впроваджується і в Івано-Франківській області.

Проект реалізовує Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги за підтримки Національного фонду підтримки демократії (NED) у співпраці з Івано-Франківським регіональним штабом з розміщення громадян України, які переселяються з тимчасово окупованої території України та районів ведення АТО в інші регіони України.

Основними цільовими групами проекту є внутрішньо переміщені особи (ВПО), які були вимушені залишити окуповані території та зону бойових дій, а також громадські активісти, які опікуються проблемами внутрішніх переселенців, або які самі зазнали переслідувань через свою громадську або професійну діяльність на окупованих територіях.

В рамках проекту внутрішньо переміщених осіб інформують через ЗМІ про їхні законні права, засоби правового захисту і доступність юридичних послуг. Також кваліфіковані юристи надають первинну і вторинну правову допомогу: консультують, зокрема, через Skype, готують необхідні процесуальні документи та, за необхідності, представляють інтереси людей у судах.

Проект «Захист прав ВПО в Україні – правова допомога, інформаційні кампанії та цифрові інструменти» реалізовується у Волинській, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Миколаївській, Одеській, Рівненській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій та Чернігівській областях.

Для отримання безоплатної правової допомоги та іншої інформації щодо свого статусу, вимушені переселенці, які перебувають на території Івано-Франківської області, можуть звертатися до Івано-Франківського регіонального штабу з розміщення громадян України, які переселяються з тимчасово окупованої території України та районів ведення АТО в інші регіони України за адресою: вул. Грушевського, 18 (2 пов.) та за телефоном  +38095 08 02 519.