Лекції для юристів та працівників Центрів зайнятості Івано-Франківської області

27 – 28 січня 2016 р. Молодіжний громадський центр “Еталон” виступив співорганізатором публічних лекцій “Забезпечення прав жінок ВПО в Україні шляхом створення консультаційних центрів в якості ефективного способу подолання гендерної дискримінації”.

Лекції проводилися з ініціативи БО “Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги”, членом якої є МГЦ “Еталон” та за фінансової підтримки Канадського фонду  підтримки місцевих ініціатив.

Мета заходу – підвищення кваліфікації правозахисної спільноти та працівників центрів зайнятості в питаннях розвитку підприємництва та захисту трудових прав жінок-переселенців (ВПО).

Одним із завдань проекту передбачено проведення тренінгу для правозахисників та працівників регіональних органів Державної служби зайнятості. Метою цих тренінгів є підвищення кваліфікації правозахисної спільноти та працівників центрів зайнятості в питаннях розвитку підприємництва та захисту трудових прав жінок-переселенців.

 

Під час лекцій висококваліфіковані спеціалісти висвітлювали трудові права жінок на ринку праці, ознайомлювали із фінансовими аспектами діяльності, особливостями оподаткування та пропонували ефективні інструменти розробки і втілення бізнес-ідей у життя.

Довідково. Міні – проект “Забезпечення прав жінок ВПО в Україні шляхом створення консультаційних центрів в якості ефективного способу подолання гендерної дискримінації” реалізовувався протягом двох місяців (із січня по лютий 2015 р.) у 4-х областях України: м. Вознесенск, м . Івано-Франківськ, м. Хмельницький, м. Чернігів. Проект реалізовувався за ініціативи БО “Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги””, за фінансової підтримки Канадського фонду підтримки місцевих ініціатив CFLI. Загальна мета проекту –  підвищення економічної активності жінок-переселенців через надання юридичної та іншої підтримки у започаткуванні власного бізнесу, просування та захист їхніх трудових прав, захист від дискримінації за ознакою статі.  В рамках проекту було проведено серію публічних лекцій як для юристів та працівників центрів зайнятості, так і для жінок із числа ВПО для підвищення кваліфікації правозахисної спільноти та працівників центрів зайнятості в питаннях розвитку підприємництва та захисту трудових прав жінок-переселенців.