ІІ Всеукраїнська науково–практична конференція з питань юридичного та соціального супроводу ВПО

17-18 лютого 2015 р. у м. Івано–Франківську відбувся навчально–стажувальний візит та ІІ Всеукраїнська науково–практична конференція з питань юридичного та соціального супроводу внутрішньо переміщених осіб». Організаторами заходу виступили БО «Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги», за підтримки Івано–Франківської ОДА та Молодіжного громадського центру «Еталон».

Серед запрошених були представники з більше як одинадцяти регіонів України – міжнародні експерти, фахові – практикуючі юристи, правозахисники, представники органів влади та місцевого самоврядування та представники НГО.

В ході двохденного візитку учасники заходу мали змогу ознайомитись із досвідом роботи із внутрішньо переміщеними особами на Івано – Франківщині, відвідати Регіональний штаб по роботі із переселенцями, поспілкуватись із представниками органів влади, зачечених до супроводу ВПО, що перебувають в області.

Голова правління МГЦ “Еталон” та співголова Регіонального штабу по роботі із переселенцями, Аронець Леся Лазарівна, зазначила: “Робота Штабу видеться майже рік, за принципом, за яким він працює – “принцип єдиного вікна”, коли усі представники державних служб зібрані в одному місці, дає змогу як найрезультативніше та найдієвіше надавати усю необхідну допомогу та вирішувати нагальні потреби ВПО”.

Також, результатами практичної роботи учасників конференції стало напрацювання проекту Резолюції, щодо внесення змін до закону України “Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб” у частині соціальних гарантії, надання соціального житла, підтримкип розвитку підприємництва.

 

Захід відбувся в рамках виконання проектної ініціативи “Захист цивільних та громадянських прав внутрішньо переміщених осіб та вразливих груп”, за сприяння  Національного фонду підтримки демократії (NED)

Основні цілі проекту: Захист цивільних прав (переважно саме внутрішньо переміщених осіб)  та правовий, ресурсний та тренінговий супровід для громадських активістів та юристів, що займаються питаннями внутрішньо переміщених осіб.