У Києві офіційно представили «Всеукраїнську коаліцію з надання правової допомоги»

Наприкінці вересня у столиці України відбулося офіційне представлення благодійної організації «Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги». Створення коаліції об’єднує зусилля в сфері надання безоплатної правової допомоги, покращує ефективність і продуктивність діяльності завдяки географічному розширенню наявних правових послуг. В Івано-Франківську Коаліцію представляє Молодіжний громадський центр «Еталон».

Всеукраїнська Коаліція з надання правової допомоги об’єднує правозахисні та громадські організації з усіх регіонів нашої держави та працює одночасно в декількох напрямках: надає якісні правові послуги в сфері охорони здоров’я, в сфері трудових відносин та в сфері захисту права власності, підвищує рівень правової освіти та правової культури громадян.

Зокрема на теренах Прикарпаття реалізуватиметься проект «Покращення доступу жителів малих громад до правової допомоги через використання новітніх технологій та залучення ресурсів органів влади».  Мета проекту — проведення адвокасі кампанії спрямованої на створення дистанційної державно-громадської системи безоплатної правової допомоги шляхом організації у восьми регіонах України на базі бібліотечних установ пунктів дистанційного доступу до правової допомоги та залучення до надання такої допомоги консультантів органів державної влади, місцевого самоврядування та НУО — членів Коаліції.