Студентам Університету права розповіли про механізми люстрації

Сьогодні, 8 грудня, лекції про люстрацію, у рамках інформаційної кампанії в Західному регіоні України «Законна люстрація», від юриста МГЦ «Еталон», Івана Петровича Ватутіна, прослухали студенти  Університету права ім. Короля Данила Галицького.

В ході лекцій студенти дізналися про поняття люстрації, її види, суть процедури та державної політики очищення влади, зрозуміли, хто підпадає під люстрацію та який механізм її впровадження.

Під час занять студенти проявляли особливу активність та задавали багато питань.  Особливо цікавим для них стало питання люстрації суддів. Кажуть, що лекція була пізнавальною та змістовною, тим паче, що по навчальній програмі такої теми не торкалися.

Довідково: проект «Cправедливе правосуддя» фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і працює в Україні з жовтня 2011 року. Проект розроблений з метою продовжити ініціативи, впроваджені проектом USAID «Україна: верховенство права (UROL), який діяв з 2006 по 2011 рік.

У співпраці з Урядом та громадянським суспільством України, Проект «Справедливе правосуддя» надалі підтримуватиме вдосконалення ключового законодавства на завершення судової реформи, покращення судової практики і процедур задля формування більш ефективної, підзвітної та прозорої судової влади. Він також працюватиме на зміцнення довіри суспільства до судової влади через підвищення рівня обізнаності громадськості та ЗМІ з процесом реформування судової системи, а також участі громадянського суспільства у ньому. Проект також сприятиме діалогу між суспільством та судами заради покращення доступу громадян до правосуддя.