Переселенцям та молоді розказали про започаткування власної справи

5 березня 2015 р. у м. Івано – Франківську, у приміщені «Бізнес-інкубатору» відбулося засідання Координаційної ради по роботі із ВПО та навчальний семінар-тренінг «Підтримка підприємницьких ініціатив. Абетка започаткування власної справи». Захід відбувався в рамках проекту «Сила — в порузумінні та єдності громади і ВПО», що реалізується МГЦ «Еталон» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Метою заходу було інформування цільової аудиторії проекту, громадськості та представників впливових регіональних ЗМІ про проект, його мету та основні заходи, що будуть реалізовуватись.

До участі у Координаційній раді проекту та навчальному семінарі-тренінгу, котрий проводився за сприяння “Мобільної групи” проекту, було залучено понад 40 осіб, серед них: представники центру зайнятості, органів місцевої влади в особі заступника Директора департаменту юстицій Івано-Франківської ОДА Володимира Ковальчука, представники служби ДСНС в Івано–Франківській області та безпосередньо представники ВПО та місцевої проактивної молоді, котрі прагнуть започаткувати власну справу.

Як зазначила керівник проекту Леся Аронець, проектна ініціатива «Сила – в порузумінні та єдності громади та ВПО» покликана стати вагомим поштовхом на шляху до об’єднання та порузуміння переселенців із місцевими мешканцями через пошук спільних «точок дотику», обмін локальними традиціями та звичаями, врешті — спільного навчання, що допоможе самореалізуватись як жителям Прикарпаття, так і переселенцям із Сходу та Криму.

Довідково: Проект «Сила – в порозумінні та єдності громади та ВПО» реалізується МГЦ «Еталон» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Мета проекту: Створення умов для соціально – психологічної адаптації ВПО на території Івано-Франківської області та налагодження конструктивного діалогу в громаді. Локація проекту: Івано-Франківський регіон (5 районів компактного поселення представників групи ВПО: м. Калуш, м. Долина, м. Коломия, м. Надвірна та м. Івано-Франківськ) Цільова група проекту: представники групи ВПО та місцевої громади. Термін реалізації проекту – 4 місяці.