Підсумковий круглий стіл для підприємців-крафтовиків Івано-Франківської громади

27 червня 2024 року відбувся круглий стіл, на якому підведено підсумки реалізації короткострокового навчального курсу із ведення сімейного бізнесу для підприємців Івано-Франківської міської територіальної громади, який впроваджувався з 27 квітня впродовж місяця за підтримки програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП».

Подія була організована з метою обговорення реалізованої навчальної ініціативи, вирішення актуальних питань та пошуку нових можливостей для розвитку крафтового руху в країні.

Близько 30 осіб взяли участь у підсумковому круглому столі, серед яких були не тільки учасники навчального курсу, але і досвідчені крафтовики, представники ремісничих шкіл, молоді таланти, які тільки починають свій шлях у цьому напрямку, представники громадських організацій, міської влади та ЗМІ.

Круглий стіл розпочався з вітальних слів організаторів, які відзначили зростаючий інтерес до крафтового виробництва та його важливість для збереження культурної спадщини України.

Голова правління ГЦ ГО «Еталон» Леся Аронець ознайомила присутніх із результатами реалізації навчального курсу. Близько двадцяти підприємців Івано-Франківської громади поглиблювали свої знання та здобували новий досвід, вивчаючи питання маркетингу для бізнесу; психологічні аспекти підприємницької діяльності; основні принципи успіху та масштабування бізнесу; фандрайзинг та особливості підготовки успішних проєктних заявок на розширення можливостей підприємницької діяльності.

Про підтримку бізнесу, діючі проєкти та програми сприяння розвитку підприємництва на території Івано-Франківської громади, актуальні можливості для МСП розповіла присутнім заступниця директора Департаменту економічного розвитку, екології та енергозбереження Івано-Франківської міської ради Надія Кромкач.

Тренери, залучені до проведення навчального курсу, ознайомили учасників круглого столу із зростаючою роллю крафтового бізнесу в економічному розвитку громади, його значенням для захисту продовольчої безпеки і відновлення емоційної рівноваги мешканців громади та туристів, розповіли про інтерактивну гастрономічну карту «Дороги гурманів» та про розширення можливостей підприємницької діяльності для виробників крафтової продукції.

Організатори та учасники круглого столу мали можливість не тільки почути слова подяки і схвальні відгуки від підприємців-учасників навчального курсу, але і обговорити досягнення та виклики, з якими стикаються під час своєї діяльності крафтовики, почути поради, обмінятися досвідом та пропозиціями щодо шляхів для подальшого розвитку галузі крафтового виробництва.

Круглий стіл став не лише місцем для обміну досвідом, але й платформою для народження нових ідей та ініціатив, які допоможуть місцевим виробникам вийти на новий рівень, адже крафтовий рух в Україні активно розвивається та має великий потенціал для подальшого зростання.

Навчальний курс з ведення сімейного бізнесу організований Громадським Центром ГО «Еталон» спільно з Департаментом економічного розвитку, екології та енергозбереження Івано-Франківської міської ради в межах програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту.

EU4Business – ініціатива Європейського Союзу, яка допомагає малим і середнім підприємствам у країнах Східного партнерства. Детальніше: www.eu4business.org.ua

Зміст публікації є виключною відповідальністю Громадського Центру ГО «Еталон» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу, уряду Німеччини та GIZ.