Завершується навчальний курс для підприємців Івано-Франківської громади

Добігає до завершення короткостроковий навчальний курс із ведення сімейного бізнесу для підприємців Івано-Франківської міської територіальної громади, який стартував 27 травня 2024 року і реалізується Громадським Центром ГО «Еталон» спільно з Департаментом економічного розвитку, екології та енергозбереження Івано-Франківської міської ради за підтримки програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП».

Основна мета курсу – надати підприємцям, які займаються крафтовим виробництвом та ведуть сімейний бізнес, необхідні знання і навички для розвитку успішного бізнесу. Програма включає в себе теми, що охоплюють всі аспекти підприємництва – від психологічних і маркетингових аспектів до масштабування бізнесу і залучення грантових коштів на власну справу.

Близько двадцяти підприємців Івано-Франківської громади мали можливість поглибити свої знання, відвідуючи курс, який складався з семи модулів тривалістю  4 години кожен.

Своїм досвідом із підприємцями ділилися тренери: кандидатка психологічних наук, практикуюча психологиня Людмила Підлипна, маркетологиня Марія Тимочко, докторка економічних наук, експертка ГЦ ГО «Еталон» Олена Зварич та тренерка-консультантка, засновниця агенції «GrantGuideUa» Ірина Фіщук.

Під час навчання учасники дізналися багато цікавого та корисного, обговорювали проблеми, знаходили шляхи їх вирішення, вивчали різні техніки для підтримки емоційного балансу та підвищення продуктивності. Підприємці підвищили свій рівень знань щодо інструментів цифрового маркетингу, використання соціальних медіа, контент-маркетингу, інтернет-реклами та пошукової оптимізації.

Успішний підприємець повинен бути не тільки професіоналом у своїй справі, а й мати розвинені особисті навички. Цим питанням було приділено особливу увагу під час розгляду таких тем, як лідерство і мотивація, принципи тайм-менеджменту та формування конкретних, вимірних, досяжних, реалістичних цілей за методикою SMART.

Учасники курсів дізналися корисну інформацію про масштабування бізнесу, аналіз ринку і конкурентів, можливість залучення додаткових коштів на розвиток власної справи за допомогою державних грантових програм та грантів від міжнародних донорів. Підприємці ознайомилися з онлайн ресурсами для пошуку діючих конкурсів та отримали корисні поради від експертів щодо підготовки грантових заявок та їх подачі на відповідні конкурси.

Кожен учасник навчального курсу отримав індивідуальні консультації від досвідчених експертів, підтримку та зворотний зв’язок, можливість нетворкінгу та обміну досвідом з іншими підприємцями-крафтовиками, а також доступ до ексклюзивних матеріалів та інструментів для розвитку бізнесу.

Схвальні відгуки від підприємців, активна участь у навчальній програмі підтверджує, що проведений курс – гарна можливість отримати необхідні знання та навички для розвитку власного бізнесу, а завдяки комплексному підходу та підтримці експертів, крафтовики зможуть перетворити свої творчі ідеї на успішний та прибутковий бізнес.

Навчальний курс з ведення сімейного бізнесу організований Громадським Центром ГО «Еталон» спільно з Департаментом економічного розвитку, екології та енергозбереження Івано-Франківської міської ради в межах програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту.

 EU4Business – ініціатива Європейського Союзу, яка допомагає малим і середнім підприємствам у країнах Східного партнерства. Детальніше: www.eu4business.org.ua

Зміст публікації є виключною відповідальністю Громадського Центру ГО «Еталон» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу, уряду Німеччини та GIZ.