Як залучити додаткові кошти на розвиток бізнесу? 

В Івано-Франківську триває навчальний курс для місцевих крафтовиків за підтримки програми міжнародної співпраці EU4Business. 13 червня 2024р. відбувся останній тренінг, який провела тренерка-консультантка, засновниця агенції «GrantGuideUa» Ірина Фіщук.

Залучення коштів на розвиток бізнесу за допомогою грантів може стати ефективним способом підтримки та розширення підприємств. Гранти надаються різними організаціями, як державними, так і приватними, та можуть стати потужним ресурсом для підприємців. Саме про залучення грантових коштів  та інших видів додаткового фінансування йшла мова на заключних модулях навчального курсу, який впроваджується Громадським Центром ГО «Еталон» спільно з Департаментом економічного розвитку, екології та енергозбереження Івано-Франківської міської ради.

Що таке фандрайзинг для розвитку бізнесу, як подати успішну грантову заявку для розширення можливостей підприємницької діяльності, хто такий грантовий менеджер, як подолати бар’єри на шляху до грантів, як перевірити «свою історію» перед подачею заявки розповідала тренерка-консультантка Ірина Фіщук.

Учасники курсів дізналися корисну інформацію про  актуальні для бізнесу державні грантові програми та гранти від міжнародних донорів , а також про онлайн ресурси для пошуку діючих конкурсів, тощо. Кожен із присутніх отримав поради щодо підготовки грантових заявок та їх подачі на відповідні конкурси.

Своїм досвідом із підприємцями Івано-Франківської громади також поділилася керівниця обласного відділення АТ «ОТП Банк» в м. Івано-Франківську Надія Потоцька, яка розповіла про актуальні можливості залучення додаткового фінансування на розвиток бізнесу, тенденції та перспективи співпраці банків з МСП для забезпечення фінансової стабільності.

Звісно, залучення коштів за допомогою грантів може бути тривалим та трудомістким процесом, але це можливість отримати додаткові ресурси для розвитку бізнесу та вивести його на новий рівень.

Навчальний курс триватиме до кінця червня. На даний час підприємці-учасники курсу мають змогу користати із індивідуальних консультацій від наших  досвідчених тренерів. Підсумкове заняття і закриття курсу заплановане на 27 червня.

Навчальний курс з ведення сімейного бізнесу організований Громадським Центром ГО «Еталон» спільно з Департаментом економічного розвитку, екології та енергозбереження Івано-Франківської міської ради в межах програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту.

 EU4Business – ініціатива Європейського Союзу, яка допомагає малим і середнім підприємствам у країнах Східного партнерства. Детальніше: www.eu4business.org.ua

Зміст публікації є виключною відповідальністю Громадського Центру ГО «Еталон» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу, уряду Німеччини та GIZ.