Продукти харчування для ВПО у Новицькій і Верхнянській громадах

Уже майже рік триває повномасштабна війна з російськими окупантами. Українці попри постійний терор рашистів мужньо відстоюють незалежність рідної держави. Наша нація здивувала весь світ своєю доброзичливістю та милосердям, любов’ю до ближнього і безкорисливістю у цей важкий, драматичний для країни час. Незважаючи на важкі обставини життя, українці об’єдналися заради спільної мети – якнайшвидше вигнати російських орків із рідної землі.

І в цей складний час дуже багато допомагають волонтерські громадські організації. Зокрема, ГО «Громадський центр «Еталон» (керівник Леся Аронець), яка реалізовує проєктну ініціативу «Екстрене реагування задля збереження життя ВПО в Івано-Франківській області ACT APPEAL UKR 221».

За час повномасштабної війни представники цієї громадської організації неодноразово допомагали внутрішньо переміщеним особам у Калуському районі. 6 лютого, представники цієї організації передали для внутрішньо переміщених осіб, які проживають у Новицькій і Верхнянській територіальних громадах, пакунки з продуктами харчування. Це стало можливим завдяки фінансового сприяння Угорської екуменічної служби допомоги.

Варто зазначити, що це організація, яка присутня в Україні більше 25-ти років та співпрацює з місцевими благодійними організаціями та органами місцевого самоврядування. В Україні Угорська екуменічної служби допомога розширила географію своєї діяльності та активізувала роботу починаючи з 2014 року після збройного нападу Росії на сході України. У лютому 2022 року почала підтримувати потерпіле від війни населення України та надавати допомогу для ВПО в областях на заході України, а також переселенцям і біженцям в Угорщині.