У Калуші відкрив двері шелтер для переселенців

11 листопада, у Калуській громаді офіційно відкрили перший прихисток для мешканців, які змушені були покинути власні домівки через війну, на базі старої 8-річної школи. Приміщення облаштоване для 29 ВПО з незахищених верств населення, серед яких – діти, позбавлені батьківського піклування, особи з інвалідністю, матері з дітьми, одинокі люди.

З квітня місяця на території Калуського району Громадський центр «Еталон» втілює міжнародний проєкт «Екстрене реагування задля збереження життя ВПО в Івано-Франківській області ACT APPEAL UKR 221», за підтримки Угорської Екуменічної служби допомоги. І в цей день представники проекту прийшли з благодійною допомогою в нову оселю.

В рамках проєкту, на запит Калуської міської ради, було придбано для мешканців прихистку набори постільної білизни, електричні чайники, тарілки , сковорідки, мультиварки, мікрохвильовки та інші необхідні речі для потребуючих.

Отримали щиру подяку за вагомий внесок у покращення умов проживання ВПО, від головного донора БО «Благодійний фонд MoveUkraine», який проводив ремонтні роботи і здав приміщення проживання для переселенців та міського голови міста Калуша – Найди Андрія.