Перша соціальна Майстерня швейних справ уже працює

В Івано-Франківську запрацювала перша соціальна Майстерня швейних справ «Еталон-плюс». Урочисте відкриття відбулося 28 вересня 2022 року.

За підтримки Програми «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» закуплено обладнання для започаткування соціальної швейної майстерні в Івано-Франківську. В рамках даної ініціативи, за підтримки Департаменту економічного розвитку, екології та енергозбереження, ГЦ «Еталон» отримав 10 промислових швейних машинок, що дало можливість відкрити новий структурний підрозділ та започаткувати на своїй базі соціальне підприємство «Майстерня швейних справ «Еталон-плюс».

Головне завдання даного напряму роботи – залучити до кравецької справи жінок, які опинились у складних життєвих ситуаціях, а від отриманого прибутку організовувати проведення навчальних інтерактивних курсів «Крою та шиття» для потребуючих жінок/дівчат із числа ВПО, і найбільш мотивованих працевлаштовувати на базі швейної Майстерні.

В соціальній Майстерні кожен може отримати якісні послуги з ремонту та пошиття одягу будь-якої складності.  Перше замовлення майстрині вже виконали. Це 69 теплих зимових спальних мішків, які пошили зі спеціальних ковдр, тому вироби відповідають усім нормам та вимогам.

Довідково: Програма «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Мета програми – створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств, підтримка інновацій та стимулювання експорту, що є шляхом до сталого й рівномірного економічного зростання.