За підтримки #EU4Business в Івано-Франківську з’явиться соціальна швейна майстерня

Війна в Україні спонукала громадських активістів діяти в нових реаліях і з новими підходами до вирішення повсякденних життєвих питань, які ставить перед нами час. На Прикарпатті знайшли прихисток понад 46 тисяч ВПО, з них більше половини оселились в обласному центрі – Івано-Франківській міській територіальній громаді. Значна частина з них вже не мають змоги повернутися додому, оскільки їх домівки зруйновані, а стабільність та розплановане життя – залишилось в минулому.

Експерти Громадської організації «Громадський центр «Еталон» мали змогу з травня по липень 2022 року, в рамках виконання завдань Програми «EU4Business конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH долучитися до створення більш сприятливих умов розвитку бізнес середовища в громаді шляхом:

– надання консультації та юридичної підтримки місцевим підприємцям та релокованому в громаду бізнесу;

– налагодження співпраці Логістично-Благодійного з іншими благодійними та волонтерськими організаціями, які надають невідкладну підтримку для доставки вантажів гуманітарної допомоги потребуючим в інші регіони України;

– реалізації для студентської молоді з числа ВПО навчальної програми «Студентські бізнес – студії»;

– проведення ряду навчально-практичних семінарів щодо введення змін до податкового законодавства для підприємців та головних бухгалтерів місцевого бізнесу і багато інших активностей.

В рамках даної ініціативи, за підтримки Департаменту економічного розвитку, екології та енергозбереження ІФ МВК ГЦ “Еталон” отримали 10 промислових швейних машинок і відкриває новий структурний підрозділ та започатковує на своїй базі соціальне підприємництво «Майстерня швейних справ «Еталон – плюс». Головне завдання даного напряму роботи – залучити до кравецької справи жінок, які опинились в складних життєвих ситуаціях, та від отриманого прибутку організовувати проведення навчальних інтерактивних курсів «Крою та шиття» для потребуючих жінок/ дівчат з числа ВПО і найбільш мотивованих працевлаштовувати на базі швейної Майстерні.

Додатково: Програма «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Мета програми – створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств, підтримка інновацій та стимулювання експорту, що є шляхом до сталого й рівномірного економічного зростання. Детальніше: www.eu4business.org.ua