Підприємці і місцева влада консолідуватимуть зусилля для розвитку бізнесу у сільській місцевості

В Івано-Франківській громаді стартував проєкт «Допомога Бізнес – асоціацій задля підтримки та розвитку підприємництва  в селах у воєнний період», який має на меті підтримку та розвиток підприємницьких ініціатив в сільських населених пунктах на території громади.

Проєкт реалізує Громадська організація Громадський центр «Еталон» спільно з Івано-Франківською коаліцією малого і середнього бізнесу, Департаментом економічного розвитку, екології та енергозбереження Івано-Франківської міської ради за підтримки Центру міжнародного приватного підприємництва (СІРЕ-Україна).

Як зазначає голова Громадського центру «Еталон» Леся Аронець, в умовах війни особливо важливо підтримувати життєздатність бізнесу.

В Івано-Франківській громаді малий і середній бізнес завжди посідав вагому роль як в якості роботодавця, так і платника податків до місцевого бюджету, – говорить Леся Аронець. – Зараз підприємницька спільнота попри складні умови не лише продовжує працювати, але й активно допомагає нашим бійцям на фронті. Втім, хоча Івано-Франківськ є тиловим містом, бізнес тут також зазнає чималих труднощів внаслідок військового вторгнення російської федерації. Для того щоб оцінити потреби локального бізнесу та визначити, яку підтримку може надати бізнес-асоціація та місцева влада, плануємо втілювати цей проєкт. Будемо консолідувати зусилля представників підприємницького середовища і влади для подальших спільних дій з метою стимулювання і розвитку бізнесу на території Івано-Франківської громади з акцентом на сільських територіях.

Проєктні заходи здійснюватимуться впродовж шести місяців та передбачають зустрічі з підприємцями в селах Івано-Франківської громади для дослідження потреб і запитів, на які може реагувати міська влада. До кінця проєкту будуть розроблені спільні заходи для сприяння розвитку бізнесу на території громади. Ці заходи слугуватимуть підґрунтям для програмних документів місцевої влади.

Окремим напрямом передбачається надання юридичної допомоги підприємцям. Адже, з огляду на нестабільну ситуацію та постійні зміни в законодавстві бізнесу, важко зорієнтуватися в правових аспектах.

 Проєкт впроваджується за підтримки Центру міжнародного приватного підприємництва (СІРЕ). Окремі думки, висловлені в публікаціях (під час заходу), зображають особисту позицію авторів і можуть не збігатися з поглядами уряду США та Центру міжнародного приватного підприємництва (СІРЕ).