В Івано-Франківську відбувся Українсько-румунський Форум з питань транскордонного співробітництва

Представники МГЦ «Еталон» взяли участь у міжнародному форумі, метою якого є налагодження та розвиток співпраці між Україною та Румунією, а також імплементація проектних ініціатив у рамках програми транскордонного співробітництва «Румунія-Україна 2014-2020 рр.»

Тематикою форуму є залучення фінансових ресурсів для регіонального розвитку на основі програм транскордонного співробітництва України і Румунії; місцеві органи влади як чинник впливу на розвиток економічної інтеграції в Європейський Союз; відновлення залізничного сполучення між Україною та Румунією.

Серед запрошених: представники Міністерства інфраструктури України, народні депутати України, представники Закарпатської та Чернівецької областей, громадських організацій області, експерти Програмного комітету Програми транскордонного співробітництва «Румунія – Україна — 2014-2020».

Програма «Румунія – Україна — 2014-2020», розроблена Європейським Союзом з метою сприяння співпраці прикордонних територій та областей з європейськими партнерами. Термін реалізації програми розрахований з 2015 до 2020 років.