Представники ЦНАПів з Івано-Франківщини переймали Вінницький досвід е-урядування

Представники районних Центрів надання адміністративних послуг з Прикарпаття переймають досвід своїх подільських колег. Делегація, у складі якої були представники 17 районних ЦНАПів побувала у Вінниці в середу, 6 листопада.

Гості з Прикарпаття відвідали громадсько-муніципальний центр Е-урядування, «Прозорий офіс» та офіси надання соціальних послуг Вінницької міської ради. Також представники ЦНАПів з Івано-Франківської області ознайомились з особливостями впровадження електронного документообігу, функціонування внутрішнього порталу Вінницької міської ради, роботою диспетчерської служби «Цілодобова варта».

Поїздка організована Молодіжним громадським центром «Еталон» спільно з Івано-Франківською облдержадміністрацією на запрошення Вінницької обласної громадської організації «Подільська агенція регіонального розвитку», яка на теренах Вінничини реалізує проект «Посилення спроможності громадянського суспільства у розвитку публічного Е-урядування на рівні органів місцевого самоврядування» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Вінницький досвід, безперечно, стане у нагоді на Прикарпатті, адже тут, за фінансової підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, реалізується проект «Підвищення якості та ефективності надання адміністративних послуг населенню Івано-Франківської області через співпрацю громади та влади». Впроваджує його Молодіжний громадський центр «Еталон» у партнерстві з Івано-Франківською облдержадміністрацією, ГО «Агентство з розвитку приватної ініціативи», виконкомом Івано-Франківської міської ради, Івано-Франківським регіональним центром з інвестицій та розвитку, неурядовими громадськими організаціями з Польщі та Естонії. Вартість проекту — близько 1 950 тис. грн., тривалість — 30 місяців.