Представники МГЦ «Еталон» взяли участь у Міжнародному науковому конгресі «Інформаційне суспільство в Україні»

29 жовтня в «Українському домі» відбувся Міжнародний науковий конгрес «Інформаційне суспільство в Україні», за участі представників центральної та місцевої влади України, громадських організацій, освітніх та наукових закладів, іноземнихфахівців у сфері IT-технологій та електронного урядування. Головні теми заходу — розвиток інформаційно-комунікаційних технологій та розбудова інформаційного суспільства в Україні. Участь у конгресі взяли й представники Прикарпаття, включно з міським головою Івано-Франківська Віктором Анушкевичусом. 

Кращі практики електронного урядування представляли голова благодійного фонду «Родина» Христина Федотова та голова правління МГЦ «Еталон» Леся Аронець. Окрім них у заході взяли участь начальник управління сім’ї та молоді департаменту освіти, науки, молоді та спорту Мар’яна Озорович, заступник начальника відділу регуляторної політики та підтримки підприємництва департаменту економіки облдержадміністрації Мар’яна Гургула, заступник начальника відділу програмного та комп’ютерного забезпечення Івано-Франківської міської ради Андрій Чайківський, голова Молодіжної адміністрації Івано-Франківської області Ганна Крисюк.

В рамках конгресу пацювало три секції, присвячені розвитку електронного врядування в Україні, вітчизняного та іноземного досвіду впровадження інформаційних технологій у різних сферах суспільного життя. Також учасники заходу мали можливість ознайомитися із експозицією новітніх рішень у сфері інформаційно-комунікаційних технологій провідних вітчизняних і закордонних ІТ-компаній.

На конгресі були відзначені партнери Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд», а ще  — нагороджено переможців Першого Національного конкурсу з е-урядування. В тому числі — два проекти, що реалізувались у Івано-Франківську, а саме «Розширення сфер дії ЦНАП: загальна міська електронна реєстрація у дошкільних та шкільних закладах м. Івано-Франківськ», що реалізувався благодійним фондом «Родина» та «До європейської якості послуг ЦНАП — через співпрацю громади та влади», реалізований Молодіжним громадським центром «Еталон» у партнерстві з виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради та за підтримки міжнародного фонду «Відродження».

До слова, досвід, здобутий у рамках реалізації проекту, відзначеного нагородою, використовується і у проекті «Підвищення якості та ефективності надання адміністративних послуг населенню Івано-Франківської області через співпрацю громади та влади», який саме зараз реалізується у партнерстві з Івано-Франківською обласною державною адміністрацією.

Довідково: Організаторами Конгресу «Інформаційне суспільство в Україні», який проводився вже втретє, виступили Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації України, Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України, Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України, Координаційний центр з упровадження економічних реформ, Український союз промисловців та підприємців, Всеукраїнська громадська організація «Рада з конкурентоспроможності індустрії інформаційно-комунікаційних технологій України», Асоціація «Інформаційні Технології України», Інтернет Асоціація України, Асоціація підприємств інформаційних технологій України, Асоціація «Міста електронного урядування», Національний центр електронного урядування, Всеукраїнська асоціація «Інформаційна безпека та інформаційні технології», Громадська організація «ІТ Альянс», Міжнародний фонд «Відродження», Міжнародна неурядова організація «Європейська Медіа Платформа» та за підтримки ІТ компаній.