НУО України за молодіжне працевлаштування

5 липня 2011року завершальним акордом міжнародного проекту «Обмінюємося досвідом та успішними практиками разом» відбулась презентація результатів проекту та посібника для НГО – збірки статей серед представників ЗМІ та громадськості Прикарпаття.
[singlepic id=119 w=200 mode=web20 float=left] Починаючи з березня 2011 року понад 30 молодіжних НУО України, Молдови та Польщі вивчали можливості впливу громадських організацій на формування молодіжного ринку праці в рамках реалізації проекту «Обмінюємося досвідом та успішними практиками разом», який реалізує Молодіжний громадський центр «Еталон».
Під час триденного Форуму, який відбувся 28-30 квітня в Івано-Франківській області, учасники проекту обмінювалися досвідом та успішними практиками діяльності у сфері молодіжного працевлаштування. Цей захід став надзвичайно цінним для учасників форуму, адже нині у деяких регіонах країни, за офіційною статистикою, до 60% молодих людей не мають постійного заробітку. Тому не лише влада, вважають активісти, повинна вирішувати, як працевлаштувати спеціалістів, котрі лише закінчили навчання. Неприбуткові громадські організації можуть проводити зустрічі з бізнесом і розповідати їм про переваги працевлаштування молодих людей та вчити ефективним способам працевлаштування самих пошукачів.
За результатами участі у Форумі було проведено більше 20ти різнопланових тематичних заходів, спрямованих на вирішення проблем у сфері молодіжного працевлаштування у різних областях України, в Молдові та Польщі. Учасники максимально широко висвітлили стратегії ефективного впливу громади на подолання безробіття серед молоді, використовуючи інструменти міжсекторальної співпраці з владою, освітніми установами, засобами масової інформації.
Також в рамках реалізації проекту розроблено та випущено тематичний збірник статей «Разом впливаємо на формування молодіжного ринку праці. Кращі практики НУО України та зарубіжжя» який стане в нагоді всім зацікавленим активістам в сфері молодіжного працевлаштування.
Довідково: Проект «Обмінюємося досвідом та успішними практиками разом» реалізує Молодіжний громадський центр «Еталон» за підтримки програми «Схід-Схід. Партнерство без кордонів» Міжнародного фонду «Відродження».
Мета проекту: поширення серед громадських організацій України вітчизняних і зарубіжних успішних практик формування сучасного молодіжного ринку праці, працевлаштування молоді та розвитку молодіжної підприємливості.