На Прикарпатті відбувся триденний форум присвячений молодіжному працевлаштуванню

Молодь України, Польщі та Молдови обмінювалася досвідом боротьби з безробіттям серед однолітків. Міжнародний форум «Обмін кращими практиками впливу неурядових організацій України на формування регіональних молодіжних ринків праці» у рамках реалізації проекту «Обмінюємося досвідом та успішними практиками разом»  відбувся у Івано-Франківську 28-30 квітня. Зокрема, 28 квітня відбулася зустріч учасників проекту з представниками влади, органів самоврядування, бізнес-асоціацій Івано-Франківщини, які активно впливають на формування регіонального молодіжного ринку праці. Протягом наступного дня, 29 квітня, відбулися тренінгові майстерні, присвячені вивченню досвіду НГО у сприянні молодіжному працевлаштуванні. Третій день був присвячений відвідинам соціально-орієнтованих НГО Івано-Франківської області. Наприкінці останнього дня роботи форуму гості мали можливість відвідати еко-туристичний візит-центр Карпатського національного парку у м. Яремче.

Обмін досвідом виявився надзвичайно цінним для учасників форуму, адже нині у деяких регіонах країни, за офіційною статистикою, до 60% молодих людей не мають постійного заробітку. Тому не лише влада, вважають активісти, повинна вирішувати, як працевлаштувати спеціалістів, котрі лише закінчили навчання. Неприбуткові громадські організації можуть проводити зустрічі з бізнесом і розповідати їм про переваги працевлаштування молодих людей. Також вже існує практика стажування на підприємствах. Ефективність роботи громадських організацій у боротьбі з молодіжним безробіттям вже визнала влада. Більше про це – у сюжеті журналістів івано-франківського Каналу 24. Також нижче ви можете переглянути невеликий фотозвіт з форуму.

Проект, в рамках якого відбувався форум, наразі триває. Незабаром усі його учасники проведуть заходи на місцях, з урахуванням набутого досвіду.

[nggallery id=5]