Завершилась інформаційна кампанія для зацікавлених в участі у конкурсі «Село: Кроки до розвитку». Західні регіони 2019

Понад 220 учасників з 14 районів  Івано-Франківської, Тернопільської та Хмельницької областей, взяли участь в інформаційній кампанії та виїзних семінарах, які організував Громадський центр «Еталон» для зацікавлених в участі у конкурсі мікрогрантових проектів «Село: Кроки до розвитку». Західні регіони 2019.

Його організовує агрохолдинг МХП для селян, які проживають в регіонах, де працюють підприємства, що входять до складу МХП. Власне для того, щоб розповісти про особливості цьогорічного конкурсу, експерти ГЦ «Еталон» протягом травня організували вісім семінарів для всіх зацікавлених конкурсом осіб.

Тренери розповіли про усі складові, які необхідно врахувати претендентам при складанні бізнес-плану. Адже окрім економічної складової особлива увага буде приділятися соціальній та екологічній складовій.

Також присутні дізналися про досвід минулорічних переможців, ознайомилися із найпоширенішими помилками, які траплялися у бізнес-планах в минулі роки. Зустрічі відбувалися у конструктивній атмосфері і викликали велике зацікавлення, не зважаючи на те, що у часі події збіглися із негодою, яка спричинила підтоплення низки населених пунктів на Івано-Франківщині. Це негативно вплинуло на кількість присутніх, але разом з тим, сподіваємось, додало мотивації присутнім учасникам.

Прийом конкурсних заявок триватиме до 30 червня 2019р, а з детальними умовами та зразками необхідних документів можна ознайомитися на сайті ГЦ «Еталон». Всі подані заявки будуть розглянуті компетентною і незалежною комісією, і після співбесіди – захистів бізнеспланів, буде визначено переможців.

Довідково:

Конкурс «Село: Кроки до розвитку» спрямований на стимулювання соціальної активності у сільських громадах та має на меті підтримку кращих бізнес-ініціатив громадян, зокрема у розвитку соціально-економічного, культурного та туристичного потенціалу краю.

30 переможців конкурсу в Івано-Франківській, Тернопільській та Хмельницькій областях отримають від ПрАТ «МХП» грант (безповоротна фінансова допомога) на реалізацію проекту на підставі укладених договорів в затвердженому експертною радою розмірі. До складу експертної ради увійдуть представники партнерів проекту. Обсяг фінансування на один проект складатиме до 50 000 гривень.

Мета проекту підтримка ініціативних груп громадян і/або фізичних осіб – підприємців з розвитку громад, та забезпечення самозайнятості мешканців Івано-Франківської, Тернопільської та Хмельницької областей.

МХП – це провідна компанія з промислового виробництва курятини в Україні з найбільшою часткою ринку і високою пізнаваністю брендів. МХП контролює всі етапи виробництва курятини: від вирощування зернових і олійних культур, виробництва комбікормів до виробництва інкубаційних яєць та вирощування бройлерного поголів’я, переробки, збуту, дистрибуції та продажу м’яса птиці (зокрема через франчайзингові точки МХП)