Відкрите обговорення стратегії Центру Карпатської культури в Косові

Створення та відкриття Центру Карпатської культури в Косові за підтримки Європейського Союзу викликає жвавий інтерес у місцевої громади, особливо у спільнотах митців та народних майстрів. Саме тому в лютому 2019 року в рамках реалізації проекту «Світ карпатських розет- заходи із збереження унікальності культури Карпат» відбулося громадське обговорення стратегії діяльності майбутнього Центру.

Ініціаторами заходу виступили локальні партнери проекту – Громадський центр «Еталон» та Косівська районна рада, а до участі долучилися місцеві громадські активісти, зацікавлені громадяни, представники ЗМІ та органів місцевої влади і самоврядування, загалом 35 учасників. Також в обговоренні взяв участь Юрій Соловей, народний депутат України від місцевого територіального округу.

Після презентації очікуваних результатів проекту, проведення конструктивних диспутів та мозкових штурмів сформовано пул з близько 40 пропозицій щодо функціонування Центру Карпатської Культури в Косові, які команда проекту однозначно врахує та впровадить у роботу закладу.

Довідково про проект:

Світ карпатських розет- заходи із збереження унікальності культури Карпат / THE WORLD OF CARPATHIAN ROSETTES – ACTIVITIES FOR PRESERVING THE CULTURAL UNIQUENESS OF THE CARPATHIANS реалізується за фінансової підтримки Європейського союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020 ЄІС

Мета: збереження культурної та історичної спадщини Карпат (традицій, ремесел, звичаїв, музики, архітектури) через:

  • розвиток транскордонного співробітництва в управлінні культурними та історичними ресурсами Карпат шляхом створення мережі організацій, що здійснюють заходи в цій сфері.
  • пропагування знань регіональних традицій, практик та дій, спрямованих на відновлення майстерності.
  • підвищення компетенції окремих місцевих громад у сфері культурного управління регіоном.