На Прикарпатті розпочалася велика екологічна просвітницька кампанія

З 11 квітня на Івано-Франківщині стартував екологічний проект «Менше сміття –краще –життя».

Ініціаторами проекту є Управління екології та природних ресурсів Івано-Франківської ОДА, ГО «Громадський центр «Еталон» за підтримки Департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА і Бюро УГКЦ з питань екології.

Основною метою проекту є підвищення компетентності мешканців Прикарпаття щодо правильного поводження з побутовими відходами та впровадження процесу сортування сміття на місцях, що сприятливо вплине на стан навколишнього середовища.

Під час першого етапу реалізації проекту відбудуться такі заходи:

  • 10 виїзних тематичних семінарів для освітян з усієї області про негативний вплив твердих побутових відходів (ТПВ) на довкілля, а також про правильне сортування побутових відходів та можливості їх повторного використання

  • 10 виїзних тренінгів для лідерів учнівського самоврядування щодо впровадження у побуті правильного сортування відходів та подальшого поширення отриманої інформації серед школярів та дорослих.

У складі виїзної групи — фахові спеціалісти з питань екології, зокрема:

Петро Кульба, начальних відділу економіки природоохоронної діяльності, екологічного моніторингу, зав’язків з громадськістю та ЗМІ Управління екології та природних ресурсів Івано-Франківської ОДА

Тетяна Семенюк, головний спеціаліст Департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА

о. Михайло Дзуль, з Бюро УКГК з питань екології.

А також досвідчені тренери:

Олег Серняк, кандидат наук з державного управління,

Лариса Євсєєва та Леся Аронець, тренери Громадського центру «Еталон».

Проект стартував 11 квітня в смт. Обертин, для мешканців Тлумацького та Тисменицького районів. Вже 12 квітня відбулися заходи в м. Надвірній для учасників з Богородчанського та Надвірнянського районів, а 13 квітня в с. Тишківці для мешканців Снятинщини та Городенківщини.

Організатори щиро вдячні районним відділам освіти та гостинним навчальним закладам за допомогу в організації та проведенні заходів!

Наступні 7 заходів відбуватимуться до кінця квітня. Загалом, заплановано охопити не менше 300 освітян та 300 учнів на І етапі проекту.

Фотозвіти та щоденники проведених заходів будуть розміщені на сайті Громадського центру «Еталон» www.mgcetalon.org.ua та на сторінці організації у соціальній мережі Facebook.

Спільними зусиллями ми творимо великі справи!!!