Тренінг для представників виборчих комісій у об’єднаних територіальних громад

Задля сприяння проведенню прозорих та чесних перших виборів у новостворених об’єднаних територіальних громадах 19 жовтня у Івано-Франківську відбувся тренінг для представників дільничих виборчих комісій.

Учасниками заходу стали члени територіальних виборчих комісій з 5 новостворених ОТГ Івано-Франківщини, які мали змогу почерпнути знання з виборчого права та отримали відповіді на запитання від кваліфікованих юристів. Захід проводився спільно з Івано-Франківським обласним осередком ВГО «Комітет виборців України».

Нагадаємо, що Центральна виборча комісія затвердила календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення перший місцевих виборів 29 жовтня 2017р та розподілила субвенції місцевим бюджетам на підготовку до проведення волевиявлення у 202 об’єднаних громадах.

На Прикарпатті перші вибори відбудуться у восьми новостворених ОТГ, а саме :

  • Дзвиняцька сільська об’єднана територіальна громада (Богородчанський р-н)
  • Рожнівська сільська об’єднана територіальна громада (Косівський р-н)
  • Яблунівська селищна об’єднана територіальна громада (Косівський р-н)
  • Переріслянська сільська об’єднана територіальна громада (Надвірнянський р-н)
  • Ланчинська селищна об’єднана територіальна громада (Надвірнянський р-н)
  • Заболотівська селищна об’єднана територіальна громада (Снятинський р-н)
  • Ямницька сільська об’єднана територіальна громада (Тисменицький р-н)
  • Брошнів-Осадська селищна об’єднана територіальна громада (Рожнятівський та Калуський р-ни)

Тренінг відбувся в рамках реалізації проекту «Вільні та чесні місцеві вибори», за сприяння National Endowment for Democracy. Учасникам тренінгу також було презентовано посібник для членів ДВК з питань застосування виборчого законодавства на перших місцевих виборах в об’єднаних територіальних громадах. З його вмістом можна ознайомитися за цим посиланням.

Нагадаємо, від вересня 2017 року правники Громадського центру «Еталон» надають правову підтримку виборцям, кандидатам на виборні посади і членам ДВК під час проведення перших виборів в Івано-Франківській та Тернопільській областях. Проект «Вільні та чесні місцеві вибори» реалізовується у Івано-Франківській, Тернопільській, Миколаївській, Херсонській, Рівненській, Волинській, Сумській, Хмельницькій, Вінницькій та Чернігівській областях НГО-членами Всеукраїнської коаліції з надання правової допомоги.