МГЦ “Еталон” приєднався до ініціативи Рівненської обласної громадської організації «Комітет виборців України»

Молодіжний громадський центр “Еталон” приєднався до ініціативи Рівненської обласної громадської організації «Комітет виборців України», яка звернулася до Уряду України з проханням скасувати норми постанови Кабінету Міністрів України в тій частині, згідно з якою внутрішньо переміщені особи можуть отримувати соціальні виплати з бюджету із 01 липня 2016 р. лише в установах та через пристрої ПАТ «Державний ощадний банк України».

На наше переконання, положення постанови КМУ №637 від 05 листопада 2014 р. в редакції зі змінами, внесеними постановами №167 від 14.03.2016 р. та №365 від 08 червня 2016 р., за якими внутрішньо переміщені особи для отримання соціальних виплат з бюджету повинні вступати у договірні відносини  виключно із установами ПАТ «Державний ощадний банк України», порушують взяті Україною міжнародні зобов’язання та діюче законодавство.

Тож у направленому листі до Кабміну організація просить внести зміни до постанови Кабінету Міністрів №637 від 05 листопада 2014 р. в редакції зі змінами, внесеними постановами №167 від 14.03.2016 р. та №365 від 08 червня 2016 р., виключивши з неї положення, згідно з якими внутрішньо переміщені особи для отримання соціальних виплат з бюджету повинні вступати у договірні відносини виключно з установами ПАТ «Державний ощадний банк України».
Рівненський КВУ закликає інші громадські організації, які підтримують її позицію з цього питання, а також банківські установи, направити від себе листи до Кабміну на підтримку ініціативи організації.