В Івано-Франківську розробили порядок денний від бізнесу для бізнесу

У середу, 22 червня, в Івано-Франківську відбулося засідання круглого столу у рамках проектної ініціативи «Розробка та впровадження Івано-Франківської «Business Agenda», що реалізовується  відповідно до програми Представництва Центру міжнародного приватного підприємництва (CIPE – Україна).

У зустрічі взяли участь представники громадськості, влади, бізнес-асоціацій та підприємці міста.

«Основна мета сьогоднішнього круглого столу – презентація порядку денного від бізнесу до влади та його обговорення»,  – зазначила голова правління МГЦ «Еталон», Леся Аронець.

Участь у зустрічі взяв і міський голова, Руслан Марцінків, який під час свого виступу зазначив, що влада міста намагається сприяти розвитку підприємництва в Івано-Франківську та діє за принципом «Не зашкодь» (коли не має змоги допомогти, то просто не заважає розвиватися).

Говорили про діяльність у рамках проекту, результати роботи, найактуальніші проблеми, які потребують вирішення.

Загалом, у формуванні основних вимог до влади за допомогою анкетування взяли участь 235 підприємців міста. Таким чином, було сформовано список найактуальніших питань, які потребують вирішення задля покращення бізнес-середовища у місті. До «найболючіших» респонденти віднесли потребу у затвердженні нового генплану міста; інвентаризацію всіх адміністративних послуг та забезпечення інформаційно-консультаційною підтримкою бізнесу.

Згодом експерти проекту планують сформувати офіційне звернення до міського голови, щоб за кожним напрямком були закріплені відповідальні особи та щоб вимоги були реалізовані. «Ми маємо спільно вирішити проблеми бізнесу та не пропустили жодного його компоненту», – підсумувала Леся Аронець.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Довідково: Молодіжний громадський центр «Еталон» з травня по жовтень 2016 р. реалізовує проектну ініціативу «Розробка та впровадження Івано-Франківської “BUSINESS AGENDA” в рамках програми  Представництва Центру міжнародного приватного підприємництва (CIPE – Україна)  «Розвиток спроможності українських бізнес-об’єднань, ТПП та аналітичних центрів щодо спільного формування та просування місцевого порядку денного бізнесу». Метою даної ініціативи є прискорення реалізації реформ у сфері малого та середнього бізнесу на місцевому рівні шляхом формування і просування Порядку денного «BUSINESS AGENDA» в м. Івано-Франківську за консолідованої участі представників громадського сектору.