Круглий стіл щодо вирішення питань внутрішньо переміщених осіб на території Прикарпаття

11 травня в Івано-Франківську відбувся інформаційний майстер-клас у форматі круглого столу щодо вирішення питань внутрішньо переміщених осіб на території Прикарпаття за участі представників НГО з числа ВПО, активістів та влади. Організатором заходу виступив Молодіжний громадський центр «Еталон» спільно з Івано-Франківським регіональним штабом з розміщення громадян України, які переселяються з тимчасово окупованої території України та районів ведення АТО в інші регіони України в рамках проекту «Захист прав ВПО в Україні – правова допомога, інформаційні кампанії та цифрові інструменти»,  що реалізується за співфінансування міжнародного фонду NED.

«Це круглий стіл питань і відповідей», – зазначила голова правління МГЦ «Еталон», Леся Аронець.

Під час зустрічі учасники змогли задати актуальні для внутрішньо переміщених осіб питання компетентним особам. Зокрема, на заході були присутні керівники департаментів, які займаються питаннями, що найбільше цікавлять ВПО.

Найбільше запитань виникло до очільника Департаменту соцполітики – це проблеми, з якими найчастіше звертаються: робота (не так її відсутність, як зазначив керівник департаменту, як низькооплачуваність); житло; потреба компенсації коштів за оренду житла; збільшення вартості квартплати.

Про можливості працевлаштування та умови для безробітніх спілкувалися із керівником Івано-Франківського обласного Центру зайнятості, який зазначив, що ключовим у пошуку роботи є бажання працювати.

Також серед присутніх були представники Департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА, Департаменту будівництва, ЖКГ, МА Івано-Франківської ОДА, Департаменту промисловості Івано-Франківської ОДА, ГУ Пенсійного Фонду, Управління СБ України в Івано-Франківській області, ГУНП в Івано-Франківській області, Івано-Франківського обласного військового комісаріату, БФ «Карітас», Обласної організації Червоного Хреста, які змогли змістовно відповісти на запитання учасників круглого столу.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????

????????????????????????????????????????????????????????????????????????