Юристи МГЦ «Еталон» розповідають майбутнім поліцейським та правникам про люстрацію

30 листопада розпочався курс лекцій для студентів двох франківських вишів — Прикарпатського факультету Національної академії внутрішніх справ України та Університету права ім. Короля Данила Галицького у рамках інформаційної кампанії в Західному регіоні України «Законна люстрація», яка стала можливою завдяки проекту USAID «Справедливе правосуддя».

Лектором виступив юрист МГЦ «Еталон» Іван Петрович Ватутін.

Мета лекцій — підвищення обізнаності студентів щодо процедур та державної політики очищення влади (люстрації), а також підвищення розуміння поняття «люстрація», роз’яснення механізму її здійснення відповідно до закону, пояснення хто підпадає під люстрацію, неприпустимість так званої сміттєвої люстрації і т.д.

Першими отримали можливість послухати лекції про люстрацію майбутні поліцейські та слідчі, що навчаються у Прикарпатському юридичному інституті Львівського державного університету внутрішніх справ. Кажуть, що тема для них була дуже цікавою та актуальною.

Довідково: проект «Cправедливе правосуддя» фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і працює в Україні з жовтня 2011 року. Проект розроблений з метою продовжити ініціативи, впроваджені проектом USAID «Україна: верховенство права (UROL), який діяв з 2006 по 2011 рік.

У співпраці з Урядом та громадянським суспільством України, Проект «Справедливе правосуддя» надалі підтримуватиме вдосконалення ключового законодавства на завершення судової реформи, покращення судової практики і процедур задля формування більш ефективної, підзвітної та прозорої судової влади. Він також працюватиме на зміцнення довіри суспільства до судової влади через підвищення рівня обізнаності громадськості та ЗМІ з процесом реформування судової системи, а також участі громадянського суспільства у ньому. Проект також сприятиме діалогу між суспільством та судами заради покращення доступу громадян до правосуддя.