В Івано-Франківську відбулась міжнародна конференція присвячена адмінпослугам

conferencia_1

Протягом трьох днів, з 18 по 20 листопада в Івано-Франківську відбувалась міжнародна конференція «Співпраця громади та влади задля підвищення якості та ефективності надання адміністративних послуг та наближення їх до європейських стандартів». Конференцію організував Молодіжний громадський центр «Еталон» у співпраці з Івано-Франківською обласною державною адміністрацією в рамках проекту, що реалізується за підтримки Європейського союзу.

Основними темами конференції були співпраця органів влади та громадських організацій в сфері адмінпослуг, вивчення передового досвіду надання адміністративних послуг в Україні та країнах ЄС, розвиток електронного урядування. Зокрема, європейським досвідом надання публічних і адміністративних послуг, поділяться гості з Польщі та Естонії.

Також на конференції було презентовано кращий вітчизняний досвід. Зокрема, своїми досягненнями ділитимуться Мережа Центрів надання адміністративних послуг в Івано-Франківській області, Київський, Харківський, Сєверодонецький ЦНАПи, буде презентовано й нещодавно відкритий у Одесі Центр обслуговування громадян, а також портал електронних послуг iGov.org.ua.

Матеріали виступів заплановано видати окремою збіркою, яку буде розповсюджено як серед учасників конференції, так і в мережі інтернет — для всіх, зацікавлених даною темою, осіб.

Розроблені у робочих групах рекомендації стали основою для підсумкової резолюції, що буде направлена до центральних та місцевих органів влади. До 27 листопада приймаються пропозиції від усіх зацікавлених осіб. Пропозиції до даного проекту резолюції приймаються у вигляді коментарів до електронного документу або по e-mail [email protected].

Довідково: Проект «Підвищення якості та ефективності надання адміністративних послуг населенню Івано-Франківської області через співпрацю громади та влади» реалізується Молодіжним громадським центром «Еталон» у партнерстві з Івано-Франківською обласною державною адміністрацією, виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради, за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках «Фонду розвитку громадянського суспільства».

Зі спікерами та матеріалами конференції можна ознайомитися на окремій сторінці conf.cnap-if.org.ua