У Львові відбувся Форум електронного урядування

18-19 вересня у м. Львів відбувся Форум електронного урядування. Дводенний захід відвідали 50 міжнародних та українських експертів і понад 200 учасників з різних міст України та інших країн, в тому числі й представники МГЦ «Еталон».

Форум відкрив мер Львова Андрій Садовий. Він поділився своїми думками про розвиток ІТ-галузі в Україні та у Львові. Мер також підкреслив, що в українців друге в світі місце за IQ, а значить, великий потенціал. Він вважає IТ тим ударом, який може добити корупцію.

Міністр юстиції Павло Петренко, заступник міністра оборони Юрій Гусєв, представники аграрного міністерства ознайомили учасників форуму з тими елементами е-урядування, які впроваджуються цими державними органами.

Заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків не зміг відвідати форум особисто, але був на зв’язку по Skype. Він розповів про запуск порталу Edata, а також щодо статистики сайту з електронними петиціям.

Представники Львівської міської ради представили програму «Львів електронний» — стратегію розвитку інформаційного суспільства в місті. Було визначено пріоритетні напрямки у сфері е-урядування Львова: прозорість, електронні послуги і грамотність і кроки, які повинні поліпшити стан вказаних пріоритетів.

В рамках форуму компанія «Київстар» презентувала Mobile ID — систему мобільного верифікації для користування госулсугамі через інтернет. На львівському форумі також виступили спікери з Польщі, Швеції, Естонії, яка є лідером у впровадженні електронного урядування в світі, Грузії та США. А після обіду в перший день проходили окремі дискусії на тему кращих рішень в електронній освіті, медицині і житлі.

У перерві між дискусіями учасники мали можливість вільно поспілкуватися та налагодити контакти.