Перший портфелик для дітей із числа ВПО в м.Івано-Франківську

30 серпня 2015 р. у приміщенні “Гранд – кафе” кінотеатру Люм’єр відбулося свято “Першого портфелика для дітей із числа ВПО”. В заході взяло участь понад 100 осіб, половина з яких — діти.

Організатором Свята виступив Молодіжний громадський центр “Еталон”, в рамках проекту “Перший портфелик для дітей із числа ВПО”, за фінансової підтримки Посольства Франції в Україні.

В рамках заходу, маленькі першокласники мали змогу взяти участь у розвиваючих майстер-класах та іграх, за пильного контролю досвідчених психологів. Кожен із них отримав портфель із пакунками канцтоварів, пакетики із солодощами та м’які іграшки.

До організації свята “Першого портфелика” долучились представники Державної Служби Надзвичайних Ситуацій України в Івано – Франківській області.
Солодкі подарунки майбутні школярики отримали від представників Благодійного Фонду “Відродження Прикарпаття”, за сприяння Почесного консула Угорщини в Івано-Франківську Василя Вишиванюка, а іграшки для малечі передали Івано-Франківська обласна організація «Товариство Червоного Хреста України».

Керівник проекту, Леся Аронець, привітала усіх присутніх із початком першого навчального року та коротко розповіла про заходи, які вже були організовані в рамках проекту – семінарі для сприяння соціалізації та адаптації для батьків та дітей із числа ВПО, та висловила величезну подяку всім представникам громадських організації та фондів, які долучились до організації дитячого свята.

Для батьків ж, у свою чергу, психологи “Центру соціальної психології та практичної роботи” влаштували тренінговий модуль та розповіли як справлятись із проблемами дітей у перші дні навчання у школи, як допомогти дітям у соціалізації, адаптації та полегшити їх вливання у нові шкільні колективи. Також, директор “Центру соціальної психології та практичної роботи”, п. Людмила Підлипна, надала інформацію проте, куди звернутись у разі необхідності отримати якісну психологічну допомогу як батькам, так і діткам – першокласникам. Також, кожен із присутніх заходу, отримав роздаткові матеріали із корисними порадами для батьків та брошуру зі переліком закладів позашкільної освіти Івано-Франківської області та їх контакти.

По завершенню усіх запланованих заходів, на учасників свята очікував солодкий стіл.

Нагадаємо, Проект «Перший портфелик для дітей із числа ВПО» реалізується за фінансової підтримки Посольства Франції в Україні. Грантоотримувачем проектом став Молодіжний громадський центр «Еталон». Метою проекту – є полегшення соціально-психологічної адаптації як батьків так і дітей із числа ВПО на новому місці проживання та закупити необхідне шкільне приладдя для першачків.