Регіональні експерти проекту USAID «Впевнений бізнес – заможна громада» аналізують Регіональну цільову програму розвитку малого та середнього підприємництва в Івано-Франківській області на 2015-2016 роки

20 липня 2015 року відбулася робоча зустріч експертів регіонального компоненту проекту USAID «Впевнений бізнес – заможна громада», представників бізнес-спільноти області та департаменту економіки Івано-Франківської ОДА.

Регіональний координатор проекту USAID, голова правління МГЦ «Еталон», Леся Аронець підкреслила, що одним із завдань проекту на місцевому рівні є здійснення експертного аналізута підготовка пропозицій до обласної програми підтримки та розвитку МСП задля розвитку бізнес-середовища тадля поліпшення умов провадження підприємницької діяльності в Івано-Франківській області.

Начальник відділу регуляторної політики та підтримки підприємництва департаменту економіки Леся Бойковичпідтвердила важливість реалізації запланованих ініціатив та готовність співпрацювати з командою проекту щодо вдосконалення цільової програми на підтримку малого та середнього бізнесу на Прикарпатті.

Серед напрямків опрацювання програми учасники визначили покращення умов для розвитку підприємницького середовища, підтримку бізнес-об’єднань в області, а також розробку та внесення додаткових заходів задля підтримки підприємницьких ініціатив вимушених внутрішньо переселених осіб, що перебувають на Прикарпатті.

Довідково:

З вересня 2014 року Центр міжнародного приватного підприємництва (CIPE) розпочав реалізацію Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Впевнений бізнес – заможна громада» (Підтримка невідкладних реформ для покращення бізнес-середовища в Україні).

Метою Проекту є сприяння внесенню, ухваленню та впровадженню невідкладних реформ у сфері подолання корупції та покращення бізнес-середовища для малих і середніх підприємств в Україні, а також надання регіональним бізнес-асоціаціям необхідних навичок й умінь з аналізу політики, проведення адвокаційних кампаній та сприяння впровадженню реформ на підтримку бізнесу.

Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах, як економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор.  В Україні Агентство США з міжнародного розвитку надає технічну та гуманітарну допомогу починаючи з 1992 року. За додатковою інформацією про програми USAID в Україні звертайтеся до Відділу USAID із зв’язків із громадськістю за телефоном +38 (044) 521-5741, на Інтернет-сторінку http://ukraine.usaid.gov або на сторінку у соціальній мережі Фейсбук: www.facebook.com/USAIDUkraine.