Громадськість потребує більше інформації про роботу ЦНАПів на Прикарпатті

1У понеділок, 13 липня у офісі Мережі Центрів надання адміністративних послуг відбулась робоча зустріч за участі керівників Надвірнянського та Калуського ЦНАПів, в. о. керівника ЦНАП Коломийського району, експертів проекту «Підвищення якості та ефективності адміністративних послуг в Івано-Франківській області через співпрацю громади та влади».

Учасники зустрічі обговорили стан надання адміністративних послуг у вищевказаних районах, поділились здобутками та проблемами, що виникають в роботі ЦНАПів. Зокрема, йшлося про перші результати впровадження системи електронного документообігу. Своїми враженнями від роботи в системі «Універсам послуг» поділилась керівник, державний адміністратор ЦНАПу Калуської РДА Ярослава Гасяк. За її словами, спершу працівники центру з пересторогою поставились до новації, проте з часом оцінили зручність та ефективність роботи системи. Відтак калушани закликали своїх колег активніше працювати над повноцінним впровадженням «Універсаму послуг» в ЦНАПах.

Керівник проекту, голова правління МГЦ «Еталон» Леся Аронець звернула увагу присутніх на необхідність активніше працювати зі ЗМІ свого регіону задля того, щоб про можливості ЦНАПів дізнавалось якомога більше громадян, адже, як показують соціологічні опитування, рівень обізнаності мешканців про послуги ЦНАПів все ще залишається низьким. Для того, щоб поліпшити інформованість громадян, до кінця липня коштом проекту буде видано низку інформаційно-промоційних матеріалів. Також інформація про діяльність ЦНАПів регулярно публікуватиметься на сайті Мережі ЦНАПів.

Довідково: Проект «Підвищення якості та ефективності надання адміністративних послуг населенню Івано-Франківської області через співпрацю громади та влади» реалізується Молодіжним громадським центром «Еталон» у партнерстві з Івано-Франківською обласною державною адміністрацією, громадською організацією «Агентство з розвитку приватної ініціативи», виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради, Івано-Франківським регіональним фондом з інвестицій та розвитку, неурядовими громадськими організаціями з Польщі та Естонії, за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках «Фонду розвитку громадянського суспільства».