Відбулася перша фокус-група для обговорення антикорупційної громадської експертизи регуляторних актів

10 липня 2015 року відбулася перша фокус-група в рамках виконання регіонального компоненту проекту USAID «Впевнений бізнес – заможна громада» за участі експертів, представників бізнесу, органів місцевого самоврядування та громадськості.

Юристи – експерти МГЦ «Еталон», регіонального партнера проекту USAID, представили перші висновки з аналізу чинних рішень міської ради, що регламентують умови та порядок пайової участі замовників будівництва у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури, а також порядок присвоєння (зміну) та реєстрації адрес об’єктів нерухомості міста Івано-Франківська.

Свої напрацювання та рекомендації, щодо внесення змін до рішень Івано-Франківської міської ради задля забезпечення відповідності чинному законодавству та прозорості процедур після обговорень команда проекту передала місцевим чиновникам для детального опрацювання. Учасники домовилися про проведення ще однієї фокус-групи для вироблення кінцевих рекомендацій, які будуть включені в проекти рішень

 

 

Довідково:

З вересня 2014 року Центр міжнародного приватного підприємництва (CIPE) розпочав реалізацію Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Впевнений бізнес – заможна громада» (Підтримка невідкладних реформ для покращення бізнес-середовища в Україні).

Метою Проекту є сприяння внесенню, ухваленню та впровадженню невідкладних реформ у сфері подолання корупції та покращення бізнес-середовища для малих і середніх підприємств в Україні, а також надання регіональним бізнес-асоціаціям необхідних навичок й умінь з аналізу політики, проведення адвокаційних кампаній та сприяння впровадженню реформ на підтримку бізнесу.

 

Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах, як економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор.  В Україні Агентство США з міжнародного розвитку надає технічну та гуманітарну допомогу починаючи з 1992 року. За додатковою інформацією про програми USAID в Україні звертайтеся до Відділу USAID із зв’язків із громадськістю за телефоном +38 (044) 521-5741, на Інтернет-сторінку http://ukraine.usaid.gov або на сторінку у соціальній мережі Фейсбук: www.facebook.com/USAIDUkraine.