Сила – в порозумінні та єдності громади та ВПО

Проектна ініціатива тривалістю 4 місяці (лютий – травень 2015 р) виконувалася за сприяння Міжнародного Фонду Відродження, координатором на території Прикарпаття був Молодіжний громадський центр «Еталон» у співпраці із Регіональним штабом Івано – Франківської області по роботі з ВПО та органами влади і самоврядування.

Метою проекту було створення умов для соціально-психологічної адаптації ВПО на території Івано-Франківської області та налагодження конструктивного діалогу в громаді.

Локація проекту: Івано-Франківський регіон (5 районів компактного поселення представників групи ВПО: м. Калуш, м. Долина, м. Коломия, м. Надвірна та м. Івано-Франківськ)

Даний проект був надзвичайно актуальним для ситуації, котра склалась в Україні. У зв’язку із військовим конфліктом на Сході та Півдні країни, що тривав уже більше року, велика кількість жителів Донецької, Луганської областей та АР Крим були вимушені виїхати із районів свого постійного проживання та стати тимчасовими переселенцями – внутрішньо переміщеними особами.

Завданнями проекту були:

1) Організація тренінгових модулів із фінансової грамотності

2) Створення комунікаційних майданчиків для налагодження діалогу між громадою та ВПО.

Вагомим результатом, в рамках діяльності проекту, стало те, що 6 осіб з числа ВПО після участі у проекті започаткували власну справу, 12 осіб з числа ВПО- працевлаштовано.