Українські та міжнародні експерти обговорили стан та тенденції розвитку малого і середнього підприємництва в Україні

14-15 травня представники Молодіжного громадського центру «Еталон»  та експерти з України і міжнародної бізнес-спільноти обговорили розвиток та державну підтримку МСБ в Україні під час Національної конференції в рамках проекту USAID «Впевнений бізнес заможна громада».

Під час панельних дискусій та круглих столів піднімалися актуальні для українського підприємництва питання, в тому числі покращення бізнес-клімату та дерегуляція, участь уряду і політиків у підтримці МСБ, досягнення парламенту в цій сфері.

Радник Президента України Міхеіл Саакашвілі під час свого виступу поділився своїм баченням щодо підтримки та розвитку бізнесу Україні та відзначив високий туристичний потенціал Прикарпаття.

Також регіональні експерти проекту з Івано-Франківська, Вінниці та Сум презентували напрацювання у царині аналізу сприятливих умов розвитку бізнесу та антикорупційної експертизи місцевих регуляторних актів. Зокрема в Івано-Франківську відібрано більше 40% регуляторних актів для експертного антикорупційного аналізу – 57 рішень, більшість з яких містять в тій чи іншій мірі формальні порушення.

Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах, як економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. В Україні Агентство США з міжнародного розвитку надає технічну та гуманітарну допомогу починаючи з 1992 року. За додатковою інформацією про програми USAID в Україні звертайтеся до Відділу USAID із зв’язків із громадськістю за телефоном +38 (044) 521-5741, на Інтернет-сторінку http://ukraine.usaid.gov або на сторінку у соціальній мережі Фейсбук: www.facebook.com/USAIDUkraine.