Учасники громадських обговорень щодо тарифів на пасажирські перевезення оприлюднили проект декларації

27 квітня в м. Івано-Франківську відбулося громадське обговорення присвячене формуванню тарифів на послуги громадського транспорту, організатором якого виступив МГЦ «Еталон». Участь у обговореннях взяли голова Асоціації перевізників м. Івано-Франківська Володимир Сохан, Директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Івано-Франківського МВК Михайло Смушак, представники перевізників та громадських активістів міста.

За підсумками громадських обговорень було оголошено проект резолюції, в якій запропоновані конкретні кроки для забезпечення городян доступними та якісними послугами пасажирських перевезень, в тому числі через створення прозорих механізмів формування тарифів. З текстом резолюції можна ознайомитись за цим посиланням: http://bit.ly/RezTrIF. Учасники обговорень домовились про те, що протягом 10 днів до резолюції може подавати пропозиції та зауваження будь-який бажаючий: залишаючи коментарі безпосередньо на сторінці оприлюдненого проекту, або ж надіславши їх у листі на [email protected]

Довідково: Громадська організація «Молодіжний громадський центр «Еталон», в рамках Програмної ініціативи «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження» реалізує в Івано-Франківську проект «Підвищення спроможності спільнот щодо використання регуляторної процедури під час прийняття рішень про граничну вартість проїзду в міському пасажирському транспорті з метою мінімізації можливостей корупційних дій» в м. Івано-Франківськ.
Мета проекту: підвищити спроможність зацікавлених та активних громадян публічно впливати на прийняття та перегляд органами місцевого самоврядування регуляторних актів щодо формування тарифів (вартості послуги) за користування громадським міським пасажирським транспортом, а також готовність представників громадськості до прозорої відкритої дискусії в цій сфері.