Переселенців, що мешкають на Калущині, ознайомили з місцевими традиціями

7 квітня у м. Калуші відбувся «Комунікаційний майданчик» на тему: «Великодні свята. Особливості Прикарпатської Пасхи». Співорганізаторами заходу стали представники центру соціальних служб для дітей сім’ї та молоді міста Калуш та експерти «Мобільної групи» МГЦ «Еталон».

Учасниками були сім’ї переселенців та місцеві мешканці із дітьми. На захід було запрошено 45 сімей з числа ВПО, що знаходяться під соціальним супроводом соціального центру.

В рамках «Комунікаційного майданчику» учасники заходу ознайомилися із місцевими звичаями та традиціями. Кожен із присутніх отримав роздаткові матеріали з інформацією про особливості святкування Пасхальних свят на Прикарпатті, обряди та гаївки. Також, учасникам було продемонстровано фільм під назвою «Великодні гаївки».

Метою заходу є соціалізація осіб із числа ВПО із місцевою громадою, шляхом проведення просвітницької кампанії серед внутрішньо переміщених осіб та сприяння у адаптації через популяризацію місцевих обрядів та традицій.

Довідково: Проект «Сила – в порозумінні та єдності громади та ВПО» реалізується  МГЦ «Еталон» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Мета проекту: Створення умов для соціально–психологічної адаптації ВПО на території Івано-Франківської області та налагодження конструктивного діалогу в громаді. Локація проекту: Івано-Франківський регіон (5 районів компактного поселення представників групи ВПО: м. Калуш, м. Долина, м. Коломия, м. Надвірна та м. Івано-Франківськ) Цільова група проекту: представники групи ВПО та місцевої громади. Термін реалізації проекту – 4 місяці.