Для дітей із сімей ВПО, що проживають в Івано-Франківську провели майстер-клас по виготовленню Пасхальних листівок

8 квітня в приміщенні Івано-Франківської обласної бібліотеки для юнацтва, в рамках реалізації проекту «Сила – в порозумінні та єдності громади та ВПО» відбувся другий «Комунікаційний майданчик». Метою заходу було знайомство дітей із сімей вимушених переселенців з однолітками–франківчанами, привернення їх уваги до традицій та обрядів краю, підготовка до святкування Великодня на Прикарпатті.

Для учасників провели майстер-клас з виготовлення Пасхальних листівок місцеві митці. Бібліотекарі підготували для відвідувачів книжкову виставку «Благословіння сходить із небес: Великдень», на якій присутні ознайомилися із книгами та періодичними виданнями з фондів бібліотеки на тему традицій святкування Великодня.

Співорганізаторами виступили Молодіжний громадський центр «Еталон», Івано-Франківська обласна бібліотека для юнацтва, Регіональний штаб з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованих територій, Департамент соціальної політики Івано-Франківської ОДА, а також громадські організації «РЕМА», «Сім’я Майбутнього», «СУМ – Спілка Української Молоді».

Довідково: Проект «Сила – в порозумінні та єдності громади та ВПО» реалізується  МГЦ «Еталон» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Мета проекту: Створення умов для соціально–психологічної адаптації ВПО на території Івано-Франківської області та налагодження конструктивного діалогу в громаді. Локація проекту: Івано-Франківський регіон (5 районів компактного поселення представників групи ВПО: м. Калуш, м. Долина, м. Коломия, м. Надвірна та м. Івано-Франківськ) Цільова група проекту: представники групи ВПО та місцевої громади. Термін реалізації проекту – 4 місяці.