В Івано-Франківську відбувся тренінг-семінар присвячений гендерним питанням

5–6 лютого у м. Івано–Франківську відбулося тренінгове навчання–семінар, організоване в рамках проекту «Посилення правових можливостей гендерно дискримінованих груп в Україні». Проект розрахований на 4 місяці та має на меті зменшення проявів дискримінації за ознакою статі через забезпечення правової інформації та правовий супровід потерпілих, вплив на регіональну гендерну політику у чотирьох регіонах України та лобіювання вдосконалення гендерного законодавства.

Співорганізаторами тренінгу виступили МГЦ «Еталон» та «Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги», за фінансування Канадського фонду місцевих ініціатив CFLI. Тренерами заходи стали висококваліфіковані експерти міжнародного рівня зі Львова та Чернівці.

Дводенне тренінгове навчання-семінар проводилося для працівників Центрів зайнятості, юристів та представників громадських організацій.

За словами Голови правління МГЦ “Еталон” Лесі Аронець, тренінгове навчання семінар включає едукативний та просвітницький компонент у контексті виявлення та поширення механізмів протидії дискримінації за ознакою статті як у суспільному житті, так і на робочому місці.

В рамках заходу було презентований новий структурний підрозділ МГЦ «Еталон» —Центр надання правової допомоги та протидії дискримінації. Хоча поштовхом до розширення даного напрямку роботи організації стала участь у проекті, співфінансованим Канадським фондом місцевих ініціатив, проте роботу Центру планується продовжити на довготривалу перспективу.