Безробітним франківчанкам розповіли, як уникнути дискримінації при пошуку роботи

15 січня 2015 р. на базі Івано–Франківського міського центру зайнятості відбувся семінар на тему: «Захист від дискримінації за ознакою статі при реалізації права на працю», матеріали якого розроблені за сприяння Канадського фонду місцевих ініціатив. Ініціатором заходу виступив Молодіжний громадський центр «Еталон», а учасницями — 20 молодих енергійних жінок, котрі із певних причин є тимчасово безробітними.

Метою семінару було донести до слухачів роль жінки у сучасному суспільстві; розібратись у основних поняттях: «рівні права та можливості», «гендерна рівність», «дискримінація та її основні прояви», «дискримінація на ринку праці та сексизм у рекламі».

В рамках заходу також було презентовано «Центр правової допомоги та протидії дискримінації», котрий буде функціонувати на базі МГЦ «Еталон». Основна концепція створення центру — надання безоплатної первинної правової та психологічної допомоги людям, чиї права були порушені або тим хто став жертвою дискримінації, незалежно від статі та віку.

Як зазначила Голова Правління Молодіжного громадського центру «Еталон» Леся Аронець, проблема статевої дискримінації це не надумане явище: «Дискримінація реально існує в українському суспільстві. Ми дуже часто просто навіть не підозрюємо, що наші права були порушені чи те, що ми стали жертвами дискримінації. А все через існуючу гендерну стереотипність у нашому суспільстві. Жінки звикли бути другорядними, а це — неправильно!».