В облдержадміністрації обговорили питання створення доступних умов для отримання послуг прикарпатцями

Взаємодія зазначених служб та органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, які утворили центри надання адміністративних послуг, є актуальним питанням задля створення зручних і доступних умов для отримання громадянами послуг. Особливо зважаючи на те, що з 1 жовтня передбачено надання окремих послуг Державної міграційної служби України та Державної реєстраційної служби України через ЦНАПи.

Саме цим новаціям була присвячена нарада, яка відбулась у обласній державній адміністрації, під головуванням в.о. керівника апарату Руслана Панасюка за участю керівництва департаменту економіки облдержадміністрації, облас­них підрозділів Державної міграційної служби України та Державної реєстраційної служби України, райдержадміністрацій, виконавчих комітетів міст обласного підпорядкування, керівниками центрів надання адміністративних послуг.

В ході наради було звернено увагу на проблемні питання із забезпечення реалізації розпорядження Кабінету Міністрів України від 16.05.2014 №523-р та важливість взаєморозуміння адміністраторів центрів надання адміністра­тивних послуг з працівниками служб-надавачів адміністративних послуг, що сприятиме підвищенню якості надання адмінпослуг в районах Івано-Франківської області.

Учасники наради домовились співпрацювати спільно задля подолання ймовірних проблем, у тому числі — використовуючи інструменти створеної у рамках проекту «Підвищення якості та ефективності надання адміністративних послуг через співпрацю громади та влади», що реалізується МГЦ «Еталон» у співпраці з Департаментом економіки Івано-Франківської ОДА та за фінансування Європейського союзу.