Українці спільно із поляками шукали як сприяти працевлаштуванні молоді

Сьогодні в Україні однією з найгостріших залишається проблема безробіття. З метою вироблення нових механізмів працевлаштування молоді та запозичення закордонного досвіду у даній сфері з 25 по 28 вересня в м. Тернополі на базі Тернопільського національного економічного університету відбувся Міжнародний семінар з питань зайнятості молоді «Пошук нових механізмів зайнятості молоді», участь у якому взяли і представники МГЦ «Еталон».

У заході взяли участь фахівці з працевлаштування із більш як п’ятнадцяти областей України, серед яких представники державних та громадських структур, що займаються питаннями зайнятості молоді, а також представники навчальних закладів.

Своїм вдалим досвідом із українськими фахівцями в ході семінару ділилися польські експерти із Підкарпатського добровільного корпусу праці та інших державних організацій, які займаються питаннями працевлаштування молодих людей у Польщі.

Робота учасників семінару відбувалася у трьох секціях за напрямками:

  • нові механізми зайнятості молоді;
  • соціальна реклама та мотивація до праці;
  • сприяння молодіжному підприємництву.

За результатами роботи секцій були запропоновані конкретні механізми вирішення питання зайнятості молоді, які можуть застосовувати у своїй діяльності молодіжні центри праці, сектори працевлаштування при ВНЗ, громадські організації та роботодавці. Подальші наміри щодо співпраці були задекларовані учасниками семінару та польською делегацією 28 вересня шляхом підписання Меморандуму про співпрацю.

Крім того, організатори підготували учасникам семінару цікаві екскурсії, під час яких вони ознайомилися з історичним скарбом Тернопільщини-Збаразьким замком та помилувалися головною окрасою нашого міста-Тернопільським озером.