Два роки без реклами сигарет: як виконується закон та нові форми просування тютюнової продукції

Днями в Україні минуло рівно два роки з моменту вступу в силу Закон України № 3778-IV “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони реклами, спонсорства і стимулювання продажу тютюнових виробів”, який повністю забороняє всі види реклами тютюнової продукції. Серед іншого, цей закон регламентує порядок розміщення реклами тютюну в точках продажу.

18 вересня відбудеться прес-конференція Коаліції «За вільну від тютюнового диму Україну», під час якої будуть оприлюднені результати всеукраїнського моніторингу присутності тютюнової реклами в точках продажу сигарет у м. Івано-Франківську та в 14-ти обласних центрах України.

Представники влади, медики та експерти з контролю над тютюном проаналізують ефективність дії ЗУ № 3778-IV, продемонструють виявлені форми маркетингу та стимулювання продажу тютюнових виробів, які недостатньо чітко регулюються законом та запропонують шляхи посилення національного антитютюнового законодавства.

Прес-конференція відбудеться у четвер, 18 вересня, об 11:00 за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. М. Грушевського, 15, 3 пов.

У прес-конференції візьмуть участь: Андрій Скіпальський, Голова правління Регіонального Центру «Життя», керівник Центру контролю над тютюном, Леся Аронець, Голова правління Молодіжного громадського центру «Еталон», представники асоціації з прав захисту споживачів та обласний лікар-нарколог.